İçeriğe geç

Temmuz 2008

ForumSevdam.CoM

Forum kavramıyla ilk tanışmam bundan 6 yıl önce 4 arkadaş ortak açtığımız ama biraz bilgimizin olmaması birazda o zamanlar bu kadar ilgi alanımıza girmemsinden olacaktır ki çokta kayde değer bir site olamayan bizforumdayiz.com la başladı. Sanırım o zamanlar sayılı olan forum siteleri ve yetersiz bilgilere rağmen yinede oldukça iyi bir çıkış yakalamaya başlamıştık ama sonradan herkesin farklı uğraşlara ynelmesinin ardından tek ben kaldım bu işlerle uğraşan 4 kişiden ve bende arka planda uğraşmaya başladım.

İyiki Doğdun Ahmet.. :)

Ne günlerimiz oldu Ahmetle gerçekten 25 yılımızı yaşıyoruz birlikte ve kendimi dışarıda bildiğim bileli hep ynaımdaki en yakın isim olmuştu Ahmet. Çocukluğumuzda birlikte top oynadık güldük eğelendik, ilkokula birlikte gittik orta okul dönemimde kısa bir ayrılığımız( okul anlamında yoksa okul dışında yine günümüz hep birlikteydi) lisede sıra arkadaşım. ilk üniversitemde üniversite arkadaşım. ilk çalıştığım firmada iş arkadaşım şimdide staj yaptığım yerde yine iş arkadaşım. daha ne olsun dimi.. :)

JS/TrojanDownloader.Iframe.NAL

İki gündür başım bu virüsle belada virüs bulaşma algoritamsı oldukça iyi hazırlanmış. :) herhangi bir internet sayfası açmanız halinde ( i.e yada firefox yada opera farketmiyor) her sayfaya src=”http://mx.content-type.cn:443/day.js”> kodunu ekleyerek sürekli iframe mantı ile size saldırı yapıyor ve temprory internet files içindeki content.ie5 dosyasına kendisni kopyalıyor. kaspersky virüsün dosayasını silebiliyor ama sayfalara eklediği kod çalışmaya bi şekilde devam ediyor ve öyle bi an geliyoki tüm internetinizi resmen sömürürcesine engelliyor. ve çözümünüde dün akşam itibari ile buldum gerçi kökten bir çözüm değil ama yinede sistemin rahatlamasına yetiyor.

Blog Nedir?

Hakkında sayfalarca yazı yazılan, tartışılan webloglar çağımızın
uğraşısı konumunda. Yine de Türkiye’de internet kullanıcısı olan bir
çok insanın blog hakkında hiç bir fikri olmadığı bildirgeç’te yapılan bir anket sonucunda ortaya çıktı. O halde bir bakalım, neymiş şu blog denen meret.