İçeriğe geç

İş kazaları sanal gerçeklikle kontrol altında

İnsan ve objenin birlikte uyumu üzerine uzun bir çalışma yürüten Dassault Systèmes’in (DS) geliştirdiği Sanal İnsan Modelleme çözümü, iş kazalarını azaltıyor. DS çözümünün gerçek insana benzeyen Sia ve Teo adındaki sanal karakterleri, insanların üretim alanında neler yapabileceğini öngörüyor. Karakterlerin insansı gerçekçiliği, kullanıcılara, gerçek hayatta aynı iş esnasında işçilerin nasıl davranacağını göstermesi bakımından büyük önem taşıyor. Gelişmeler, DS’nun sanal çiftinin oluşabilecek iş kazalarının önünün kesilmesine ciddi oranda katkı yapacağına işaret ediyor…


Bir üretim ortamı yaratırken, üretim çalışanların nasıl hareket edeceklerini veya işi nasıl tamamlayacaklarını görselleştirmek  oldukça önemli. Bu, hem işçilerin sağlığı hem de işlerin etkin bir şekilde tamamlanmasına ciddi katkılar sağlıyor. Dijital olarak insan modelleme alanında 20 yılı aşkın bir süredir çözümler sunan Dassault Systèmes’in (DS) Sanal Ergonomi çözümleri ekibi, üretim endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayacak Sanal İnsan Modelleme çözümünü geliştirdi. DS’in bu çözümü, iş kazalarını azalttığı gibi, maliyetleri düşürme konusunda da önemli bir takım avantajlar sağlıyor.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminde (PLM) sanal tasarım, üretim ve bakım aşamalarının tamamında kullanılabilen Sanal İnsan Modelleme çözümü, şirketlere birçok alanda faydalar sağlıyor. Bu faydalar şöyle özetleniyor:

  • Bir işçinin çalışırken gerçekte nasıl davranacağını önceden görerek iş kazalarını en aza indirgiyor.
  • Ergonomi sorunlarını henüz tasarım aşamasındayken görerek tasarruflar sağlıyor.
  • İş kazalarıyla birlikte ortaya çıkabilecek ek masrafları baştan en aza indirerek maliyetleri azaltıyor.
  • Bir model yaratma ihtiyacını ve gerçek insan simülasyonlarını ortadan kaldırıyor
  • Pazara daha hızlı, güvenli ve yüksek kalitede ürünler sunulmasını sağlıyor

Dassault Systèmes’in insan ve objelerin uyumu üzerine uzun bir çalışma sonrası yarattığı insansı sanal çift Sia ve Teo’nun iş dünyasına sundukları hakkında geniş bilgiye

http://www.3ds.com/virtualergonomics adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.