İçeriğe geç

Microsoft İrlanda sitesi türkler tarafından hacklendi.. ve Microsoft Türkiyeden cevap…

Çok sık olmasda iki günde bir takip ettiğim shiftdelete.net adresinde iki gün gecikmeli bir haberle karşılaştım ve sizinle paylaşmak istedim.

http://static.shiftdelete.net/img/article/full_hack1228858250.jpg

Microsoft’un resmi web sitesi, bir grup Türk hacker tarafından çökertildi. Sitenin ana sayfasına bayram mesajı bırakıldı. Bu haber, sadece SDN’de.

Bir grup hacker, Microsoft‘un İrlanda ofisine ait resmi web sitesini hack’ledi. Microsoft.ie adresini, sunucunun güvenlik açığından faydalanarak hack eden korsanların Türk olması ve siteye Türkçe mesaj bırakmaları da şaşkınlık yarattı. Windows Server 2003 işletim sistemi üzerinde çalışan Microsoft İrlanda resmi web sitesinin özel bir datacenter’da yayın yaptığı da gelen bilgiler arasında. Diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli olan Windows Server 2008‘in neden bu sunucuda kullanılmadığı ve siteye bırakılan “Bayramınız mübarek olsun” mesajı, yabancı basında geniş yer bulmuş durumda.

 

Microsoft’tan Hack Açıklaması


Microsoft İrlanda’ya ait olan sitenin korsanlar tarafından ele geçirilmesiyle ilgili haberimize, Microsoft Türkiye’den açıklama geldi. Olduğu gibi yayınlıyoruz.

İrlanda’da Microsoft İnternet sitesinin çökertildiğine ilişkin, 10.12.2008 tarihli haberiniz ile ilgili olarak, önemli bir ayrıntıyı düzeltmek isteriz. Habere konu olan www.microsoft.ie web sitesi, Microsoft İrlanda‘nın kurumsal İnternet sitesi değil; siteye barındırma hizmeti veren  üçüncü bir parti üzerinde yerleşik bir web arayüzüdür. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, Microsoft İrlanda‘nın kurumsal İnternet sitesi olan www.microsoft.com/ireland adresine yönlendirilmektedir. www.microsoft.ie web sitesine yönelik bu kanunsuz işlem, Microsoft İrlanda yetkililerince kısa sürede tespit edilmiş, tedarikçimizle birlikte gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli makamlara bilgi verilerek kanuni işlem başlatılmıştır.

Yönlendirme sitesi ile ilgili sorun ise, hızla giderilmiştir. Microsoft İrlanda kurumsal İnternet sitesi (ya da Microsoft’a ait diğer İnternet siteleri) bu olaydan herhangi bir şekilde etkilenmemişlerdir.

Konuyu dikkatinize sunar, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi konusundaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

Microsoft Türkiye

Her ne kadar kendi serverları olmayıp o ülkedeki servis sağlayıcılar tarafından sağlanan bir hizmette olsa microsoft.com.tr yada bir başka uzantılı siteninde güvenliğinin sorumlusu bence microsoft.com adresi olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta bunu bilmeyen insanların gözündeki haysiyeti kesinlikle zedelenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.