İçeriğe geç

Kriz Google’ı da sallıyor.

Malum global ekonomik krizin yankıları giderek belirginleşiyor bu noktada internet dünyasının en çok kazanan firması Google bile etkilenmekte.

Sitenin şirket bloğundaki açıklamaya göre  “ekonominin hali ortadayken, yeni eleman alacak daha az kişiye ihtiyaç olduğuna” karar vermiş ve şirket 100 çalışanı ile yollarını ayırmış buda yetmiyor 6 servisini iptal etmeyi planlıyor bu servisler ise şöyle sıralanmakta.

YouTube tarafından geride bırakılan Google Video, neredeyse her belli başlı firmanın katalogları internette bulunabildiği için gereksiz görülen Google Catalog Search, konum bazlı mobil sosyalleşme aracı Dodgeball ve yeri App Engine tarafından kapılan Mashup Editor, önümüzdeki birkaç ay içinde kapatılacak. Google Apps tarafından ferah ferah karşılandığı söylenen Google Notebook geliştiricilerini kaybedecek, ama kullanmaya devam edenler için açık kalacak. Bir nevi mikroblog olan Jaiku ise bir grup Google yazılımcısı tarafından gönüllü olarak devam ettirilecek. Ürünün kendisi ise Google App Engine’e uyarlanıp açık kaynaklı olarak yayınlanacağı açıklanmış. Bakalım büyük firmalardaki ekonomik krizin etkileri ilerleyen günlerde nasıl yansıyacak piyasaya…

“Kriz Google’ı da sallıyor.” hakkında 3 yorum

  1. “ekonominin hali ortadayken, yeni eleman alacak daha az kişiye ihtiyaç olduğuna”

    DOĞRUSU:

    “ekonominin hali ortadayken, şirketin insan kaynakları biriminde daha az kişiye ihtiyaç olduğuna”

    Yani işten çıkarılanlar, Google İnsan Kaynakları (HR) bölümünde çalışanlar.

    Ayrıca başlık “Kriz Google’ı da sallıyor” olmalı – de ve da ekleri ayrı yazılır.

  2. Evet İnsan kaynakları bölümündeki elemanlar da azaltmaya gitmiş durumda Google diğer elemanlarına dokunmamayı önemsiyor. Bizde ise ilk giden nedense firmaların üretim bölümünde çalışanlar oluyor. Aradaki anlayış farkı bu olsa gerek.

    Uyarılar için teşekkürler ayrıca gözümden kaçmış ;)

  3. Yurtdışında İnsan Kaynakları (HR) mesleği HİÇ ama HİÇ değer görmez. HR’ın bu itibarsızlığı Türkiye’de pek bilinmiyor. Ben Türkiye’de işe yarar bir HR kuruluşuna rastlamadım. En kötülerinden biri K-Partners denen kurumdu, vaktimi harcadığıma acıdım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.