İçeriğe geç

Katılım Bankacılığının Öncüsü Kuveyt Türk

Kuvetturk

Katılım bankacılığı  1983 Aralık ayında yayımlanan 83/7506 sayılı “Özel Finans Kurumlarının Kurulması, Faaliyetleri ve Tasfiyelerine İlişkin Esas ve Usullere Dair Bakanlar Kurulu Kararı” ile, bu karara dayanılarak çıkarılan alt düzenlemelerle ilk kez 1985 yılında kuruluş çalışmalarını tamamlayan Finans kurumları ile faaliyete başladı. Bilindiği gibi katılım bankaları, esas itibariyle faiz hassasiyeti sebebiyle banka sistemine dâhil olmayan âtıl kaynakların ekonomiye kazandırılmasında bir çözüm olarak hayata geçti.

Faizsiz bankacılıkta gaye, halkın bütün tasarruflarının iktisadi hayata kanalize edilmesi ve riskin paylaşılmasıdır. Faizsiz banka sahipleri açısından kâra baktığımızda ise, kâr hizmet için gereklidir, bizatihi hedef değildir. Katılım bankaları sadece ve sadece para kazanmak için kurulmaz. Asıl gaye kar etmek değil, hizmettir.

– Reel ekonominin kalkınmasına hizmet,

– Sermayesi olmayan, yetmeyen müteşebbise yardımcı olmak,

-Tabandan toplanan parayı tabandaki işletmelerin (KOBİ’lerin) emrine vermek.

– Katılım bankalarını, yatırım bankaları haline dönüştürmek.

Türkiye’nin katılım bankacılığı öncüsü olan Kuveyt Türk Katılım Bankası son derece başarılı çalışmalarla sizler için bu hizmetleri yerine getirmektedir. Faiz hassasiyeti bulunan tasarruf sahiplerine, cazip imkanlar sunan Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye’de ve dünyada faiz gelirinden uzak durmak isteyen tasarruf sahiplerinin ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Sektöre yeni giren bankalar haricinde, bankaların yeni şube açmadığı hatta bazılarının şube kapattığı bir dönemde şube sayılarını artırmaya devam eden Kuveyt Türk, 2017 yılında ise 400 şubeye ulaşmayı hedeflemektedir.

Kuveyt Türk’ün stratejik hedeflerinden bir diğeri  de müşteri odaklı olmasıdır. Şubelerindeki operasyonel iş yükünü elektronik ortama aktararak mezkezileştireceklerini ve iş yükünü hafifletmek için müşteriye odaklanacaklarını dile getirmektedirler.

2015 yılında dünyanın ilk dijital faizsiz bankacılık platformu olan Senin Bankan dijital bankacılık platformunu hizmete sunarak müşterilerilerine farklı bir kanal açtılar. Senin Bankan üzerinden şubeye gitmeden yapılabilen dijital Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) işlemini başlattılar. Toplam aktif müşterilerin yüzde 47’sini dijitalleştirerek önemli bir dönüşüm sağladılar. 2017 yılında internet ve mobil kanallarında ürün-hizmet çeşitliliğini arttırmak adına kararlı ve başarılı adımlarla ilerlemektedirler.

Şubesiz bankacılık adına Kuveyt Türk’ün sunmuş olduğu hizmetler;

1- İnternet Şubesi : Kuveyt Türk İnternet Şube ile bankacılık 7/24 her zaman bir tık uzağınızda!

2-Mobil Şube: Kuveyt Türk Mobil Şube ile bankacılık işlemlerinizi dilediğiniz her yerde ve kolayca yapın!

3- Senin Bankan, yeni nesil şubesiz dijital bankacılığı hiçbir ücret ödemeden ayağınıza kadar getiriyor!

4- XTM: Yeni nesil bankacılık çözümü XTM yüksek güvenlikli interaktif özel dijital cihazıyla bir ATM kadar pratik, bir şube kadar zengin!

5- ATM: Kuveyt Türk İşlematik’lerde 7/24 hizmet alın. İhtiyaçlarınıza anında ve hızlı çözüm üretin!

Siz de bu hizmetlerden faydalanmak isterseniz sizi buradan alalım. http://www.kuveytturk.com.tr/default.aspx

 

“Katılım Bankacılığının Öncüsü Kuveyt Türk” hakkında 2 yorum

  1. Cengiz Akyazı

    Senin Bankan hizmetini sizin sayenizde öğrendim ve başvurumu yaptım. Kaynak olarak da sizi gösterdim. Teşekkürler.

  2. Kullanan birisi olarak söylüyorum. Gayet memnunum. Bankaya hiç bir şekilde uğramama gerek kalmadan haledildi tüm işlemler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.