İçeriğe geç

Dikkat, kişisel bilgi hırsızları her yerde!

Dünya üzerinde 10 milyondan fazla bilgisayara bulaşan kişisel bilgi çalma amaçlı zararlı yazılımlar milyarlarca dolarlık kayba yol açıyor..

Güvenlik yazılımları geliştiricisi Panda’dan yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl Panda’nın web tabanlı güvenlik yazılımı ActiveScan’i kullanan yaklaşık 67 milyon bilgisayarın bir milyonuna yakınında, kişisel bilgi çalmak üzere kodlanmış zararlılar tespit edildi. Panda adına açıklama yapan güvenlik uzmanı Carlos Zevallos 2008 yılının ortası ile sonunda yaptıkları çalışmalarda kişisel bilgi çalmak için tasarlanan Truva atlarının sayısında yüzde 800 gibi astronomik bir artış gördüklerini kaydetti. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre de her yıl ABD’de yaklaşık 9 milyon kişinin kişisel bilgileri çeşitli yollarla çalınıyor. Günümüzde bankaların bu tip Truva atları ile kullanıcılarının bilgilerini çalmaması için web sitelerinde ekstra güvenlik önlemleri aldığını dile getiren Zevallos, bunun yanında kullanıcıların da son derece dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Ağırlıklı olarak Çin, Rusya, Brezilya ve Kore’den yayılan bu tip Truva atları araında Cimuz, Sinowal ve Torpig başta geliyor. Bu zararlıların yüzde 35’inin tespit edilmesinin oldukça güç olduğunu belirten Zevallos, kullanıcılara güvenmedikleri kaynaklardan yazılım indirmemelerini ve güvenilir olmayan web sitelerini ziyaret etmemelerini öneriyor.

Kaynak: ComputerWorld

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.