İçeriğe geç

Vista ve Windows 7 Hazırda Beklet (Hibernate) Seçeneği Sorunu

Malumunuz Windows kullanıyorsanız Bilgisayarı kapat seçeniğini gördüğünüz bölümde  Hibernate yani Hazırda Beklet seçeneğinide görmüşsünüzdür mutlaka. Yaptığı iş ise o an ki tüm çalışmalarınızı Harddiskinize kayderek bilgisayarı tamamen kapatır ve hiç bir şekilde güç harcanmaz buda eğer dizüstü kullanıyorsanız pilinizin uyku modunda iken harcanmamasını sağlamış oluyorsunuz.

Bir kaç gündür bu seçenek bilgisayarı kapat menüsünden kaybolmuştu ben de pek dert etmemeiştim ama dizüstü kullanınca ve açılıştaki programlarınız gerçekten ağır programlar olup açılması zaman alıyorsa başınıza dert olabiliyor. :) Neyse bende sebebini nette araştırdım ve sorunun Hazırda Beklet seçeneğinin kapatılmasından kaynaklandığını öğrendim kasten yamasamda sanırım bir program yada güncellemeden kaynaklanan bir olaydı.

Peki nasıl Hazırda Beklet seçeneğini geri getireceğiz?

aslında oldukçada basitmiş. yapmanız gereken başlat arama kutusuna “command” yazarak yönetici olarka çalıştır demeniz ve arkasından çıkan komut satırında “powercfg /hibernate on” yazıp enter tuşuna basmanız. Eğer Kullanıcı Hesabı denetiminiz kapalı ise o zaman sadece Başlat çalıştır menüsüne yada WinKey+R tuş kombinasyonu ile çalıştır menüsüne yine “powercfg /hibernate on” komutunu yazarak enterlamanız yeterli eğer kapatmak istiyorsanız bu sefer yapacağınız işlem “powercfg /hibernate off” yazmanız olacak.


“Vista ve Windows 7 Hazırda Beklet (Hibernate) Seçeneği Sorunu” hakkında 7 yorum

  1. dostum ben olayı bayadır inceledim ve win7 nin bir cok baketini yükledim ve denedim baketlerden kaynaklımı diye yine bir sonuca ulaşamadım driverlarım yüklü eksik yok hatta tam baketleri kurulu özellikle ekran, sonuc olarak gördüğüm bütün öntemleri denedim ama sonuca ulaşamadım hazırda beklet seceneği yok.. güç düğmeleri yarlarında değişiklik yaptım orada hazırda beklet seceneğini sevdim ama yine kapat menüsünde yok ve uygulamada hazırda beklet aktif olmuyor… ben bu yüzden win 7 kullanamıyorum cünkü benim cok kullandığım bir secenek, bazı yazılarda diğer kuıduğum baketlerde bile bu secenek olduğu yazıyor ama bende neden cıkmıyor, xp de ben bunu sürekli kullanıyorum ve hiç bir ayar falanda yapmadım.. seni bahsetmiş olduğun şekilde calıştır komutuna yazarak denedim bir işlem yaptı gibi göründü herhanki bir uyarı vermedi yanlız bilmiyorum işlem tam olarak yaptımı diğer secenek ilk bahsettiğin yönetici olarak calışdırma ne şekil tam anlıyaadım ben yine dosyayı buldum tıkladım siyah pencerede komutu yazdım ama bana sorun verdi orda yani işlem gercekleşmediğini belirten bir yazı verdi.. bu sorun benim için büyük bir sorun lütfen yardım…

  2. XP’de öncelikle Ekran ayarları menüsünde ekran koruyucu sekmesinden Hazırda beklet seçeneğini aktifleştirmen gerekiyor sonrasında ise kapatırken Shift tuşuna basılı tutarak başlattan kapat menüsüne tıkladığında görünecektir eğer hala gelmiyorsa menüye o zaman donanımsal olarak desteklenmiyor olabilir bilgisayarın tarafından. Win 7 ve Vista’da ise Başlat menüsüne tıkladıktan sonra arama kutusuna komut satırı yaz ve sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dedikten sonra yukarıdaki komutları çalıştır. Eğer bunu bulamıyor isen öncelikle denetim masası kullanıcı hesaplarından Kullanıcı hesabı denetimini kapatmalısın. Bu arada baketten kastın paket yada güncelleme olduğunu varsayarak cevap yazdım.

  3. İşe yaradı. Çok ilginç kendi kendine yok olması! Doğrusu artık “Belki de hiç yoktu; bana öyle geliyordu herhalde” demeye başlamıştım. Teşekkürler.

  4. Evet ama komutları uygulamak bilmeyenler için daha kolay çözüm oluyor o bakımdan bu şekilde bilgilendirmek istedim. teşekkürler bilgi için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.