İçeriğe geç

İzlediklerim (07.02.2009-14.02.2009)

Hala bursada olmam ve Konyaya gittiğimde özellikle arakdaşlarla birlikte izlemek istediğimden dolayı filmleri önümüzdeki haftaya saklayarak bu hafta dizilerle yetindim.

1) Kyle XY : (IMDB: 8.5)

who is kyle xy?

Son 2 aydır müthiş bir şekilde bağımlısı olduğum bu dizi ile başladım bu haftaya Özellikle ilk iki sezonun toplam 33 bölümü izlemem 3.5-4 günümü almış olması ise ne kadar sürükleyici ve başarılı bir dizi olduğunu ortaya koyuyor ve şu ana kadar tavsiye ettiğim kişilere karşı yüzümü kara çıkartmayan tek dizi kime başlamasını tavsiye etsem bana dönüşleri harika yorumlarla oluyor. dizinin kısa bir tanıtımı ile başlıyorum ilerleyen haftalarda bölüm bölüm yorum yapmaya çalışacağım.

Bu Kısmımdan sonrasını izlemeyen arkadaşların okumamasını tavsiye ederim spoiler içermektedir. Hevesiniz kaçmasın :)

kyle xy, ana rahmine gerek duymadan, suni rahim yardımıyla bir tank içinde belli bir yaşa kadar o tankın içinde büyültülmektedir. bu buluşu bulan kişi, adam baylin adında dahidir.

adam baylin‘de zamanında bir denekmiş. doğum esnasında 14 aylık olarak doğmuştur. fakat doğduğu zaman annesi vefat etmiştir. insanlar beyninin %7’sini kullanırken, adam, daha fazlasını kullanabiliyordu. üniversite yıllarında profesör kern adında bir akıl hocasıyla bir çok projeye katılmış, akademik olarak çok başarılı biriymiş. üniversiteyi bitirdikten sonra ortadan kaybolmuş. üzerinden 20 sene geçmiş. madacorp adında bir firmada suni rahim üzerinde çalışmış, kyle öncesi bir çok kez deneyler yapmış fakat hep başarısızlıkla sonuçlanmış. en son kyle ‘ın projesi çok iyi gitmiş. daha sonra madacorp isteklerinin dışına -kötü amaçlı- çıkınca, adam şirketle olan çalışmasını bırakmak zorunda kalmış ve kaçmış

kyle xy ‘nin durumunu gözlemek için içeride güvenlik elemanlarından tom foss ‘uda gambaz olarak madacorp ‘ta bırakmış. daha sonra hayati fonksiyonları cevap vermeye başlayınca tom foss kyle ‘i kaçırır. bir şekilde bu profesör kern ‘de bu işin içindedir. kyle, profesör kern ve tom foss arabadalardır. ormanda dururlar ve tom foss profesörü öldürür ve kyle ormanda yalnız başına kalmıştır. uyanır ve filmde orada başlıyor işte…

sizlere iyi seyirler.

dipnot(lar);

  • suni rahim, içi su dolu bir tankta gerçekleştirilmektedir.
  • kyle ‘in asıl ismi kyle degil, xy projesi olarak geçip ismi bir sayisal kodtur. (781227)
  • kyle su tankın içinde 15, 16 sene boyunca bitkisel hayat tarzında büyümüştür.
  • kyle, adam baylin ‘in tohumlarından oluşuyor ki, izleyenler bilirler; kyle ‘in gençliği tıpatıp adam baylindir.
  • ana rahminde büyümediğinden dolayı, göbek deliğide yoktur.

dizi hakkında bilgi(ler):

  • dizinin yapımcıları; Eric Bress ve J. Mackye Gruber ‘dir.
  • dizinin türü; dram, gizem, bilim kurgu, aşk, aile bağları, öz geçmiş, seks, arkadaşlık, travma, baba oğul ilişkisi, gençlik, bellek kaybı ve şefkat olarak geçmekte.
  • 3 dalda ödül almıştır. son olarakta dizinin çekimlerindende abc stüdyoları sorumludur.

not: 22dakika.com dan alınmıştır.

2) Fringe:

Geçen hafta başladığım Fringe’ te ise bu hafta 12. bölüme geldim ve günceli yakalamama 2 bölüm kaldı ama Bursa’daki Adsl bağlantımın sınırlı olmasından dolayı pek download yapamama olanak sağlamadığın için indiremedim hala son 2 bölümü neyse önümüzdeki hafta güncele geleceğim bu dizide de şu ana kadar izlediğim kadarıyla dizi X-files tarzında ama çok ince nüanslarla bu diziden ayrılmakta ve en büyük artısıda “Lost” senaristin olan J.J. Abrams dizisi olması gerçekten kurgunun muhteşemliği özellikle Dr. Walter Bishop’un delimsi, vurdum duymaz tabırları ama her söylediğinin altında yatan gizli gerçekteler le kendisine bağlayan dizi Dr. Walter Bishop’un bundna 20 yıl önce Amesika Hükümeti için yaptığı Sınır Ötesi bilimin en uç noktasında ki çalışmaları ve sonrasın bu buluşlarının teker teker günümüzde seri şekilde suç aleti olarka kullanılması temasına dayanan dizide Dr. Walter Bishop’unakıl hastanesinde 20 yıl geçirmesinin üzerine bunları hatırlamasının oldukça güç olması ve hatta 2 dakika önce neler söylediğini unutan birisi olması diziyi tekdüzelikten çıkarıyor ve farkında olmadan söylediği şeylerin dizinin ilginç noktalarına işaret etmeside izleyicinin dikkatini dağıtmasını engelliyor ve Filmin bayan FBI ajanı olan  Olivia Dunham’ın ısrarcı kimliğiyle gizli geçmişinin ardında bir sır perdesi bırakan Peter Bishop’un zekaları birleşince dizi zevk uyandırıyor.

Bence dizinin tepki gösterilen tek özelliği ise her bölümde bir konuyu baz alması ki ( son ilzediğim 7 sezonla 11. sezon arasında bu olgu biraz daha azaldı ve birbiriyle bağımlı olmaya başladı biraz daha olaylar) her bölümde farklı konulara değinmesi olarak görülüyor. USA’sa %5.2 canlı izlenim oranıylada beğenilen bir dizi olduğunu ispatlamış bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.