İçeriğe geç

İzlediklerim (14.02.2009-21.02.2009)

Bu hafta izlediklerim bölümünde sizlerle paylaşacağım 2 yeni yabancı bir de yerli film olmak üzere 3 film, ayrıca Lost 5.sezon 5. bölüm ve Kyle XY 3.sezon 6.bölüm yer almakta.

1. Kyle XY: (Sezon 3 Bölüm 5):

Bölümü izlemeyenler için spoiler içerir.

Malumunuz dizinin aşırı bir takipçisiyim hatta Kyle XY’nin son sezonu olduğu hakkında çıkan söylentilerden en çok üzüntü duyanalr arasındayım. Çünkü izlediğim diziler arasında beni en çok kendine bağlayan dizi Kyle XY oldu.

Özellikle 2 sezonun o muhteşem sürükleyiciliği uyandırdığı merakla 1 gecede 14 bölüm izlememe sebep olmuştu.

Sezon 3 5. bölüm izlenimlerim için ladnok’u biraz daha iyilik sever olarka algılatmaya çalışılsada hala asıl amaçlarını öğrenememek tam bir muamma ve ailedeki zor durumlarda olan dayanışma hevesi birbirlerine bağlılık ve sevgilerini en yüsek dozda verilen bölümlerden biri oldu 4. bölümde Nicol’ün yaralanması ve iyileşmesinin ardından hastane faturasının gelmesi ve ödeyebileceklerinin çok üstünde bir bedelle karşılaşan Nicole – Stephen çifti ne kadar çocuklardan saklamaya kalksada Lori’nin gözünden kaçmayan durum sonunda Josh,Kyle ve Jessi’nin de kulağına gidince ailelerine yardım için kolları sıvayan çocuklar çeşitli fikirlerini uygulamaya koyuyorlar bunlardan en etkili olanı ise her zamanki gibi Kyle’dan geliyor Ladnok’a zoraki olarak giderek bir yarışma için icat yapmayı kabul ediyor. Bu arada Amanda ile aralarının durulması ve artık en azından selamlaşmaları ve kısada olsa konuşmaları ilerisi için tekrar Kyle Amanda birlikteliğini kurulabileceği sinyalleri verirken şimdilik söylemeyi uygun bulmadığım bir süpriz işleri iyice çıkmaza sokuyor.

Bu haftanın kısaca özetini verdikten sonra diğer dizimiz Losta geçelim.

2. Lost ( Sezon 5 Bölüm 6) :

Haliyle bu bölümde spoiler içermektedir. İzlemeyenlere tavsiye etmemekteyim.

Adadan ayrıldıktan sonra bir türlü eski huzurlu ya da ümit ettikleri hayata kavuşamayan oceanic 6’lısı Benjamin’in de yardımlarıyla adaya tekrar dönme serüveni ve bu serüvendeki inanılmaz tesadüfi olaylarla kaşılaşıyorlar. Adaya dönebilmenin tek yolunun ilk Oceanic kazasının şartlarını sağlamak zorunda olduklarını öğrenen grup birbirlerini ikna etmeye çalışmaktalar.

İlk kazada Jack’in babasının cenazesini taşımış olmasındna dolayı John’un ölüm sebebini  bu şekilde öğrenmiş olduk ki kendisi Oceanic 6’lısının dönmesi için intihar ediyor. Gelişen olaylar çerçevesinde en büyük süpriz ise yine bindikleri uçağın pilotu çok tanıdık bir sima olması ki Oceanic 815 sayılı uçuşun pilotu Seth Norris ile karşılaşıyoruz. Açıkçası yine büyük süprizlerle geçen bir 6.bölüm izledik bakalım adaya dönüşte nasıl bi olay oldu yada uçak düştümü bunlar ışınlandılarmı hala anlayamamış olmamdan kaynaklanarak uçak düştü diyemiyorum. Ayrıca son dakikada ki Jin’in drahma minübüsü ve elbiseleriyle gelmeside başka soru işaretlerini birlikte getirdi.

3. Changeling ( Sahtekar ):

Bir diğer oscar adayı filmlerden biri olan Sahtekar(Changeling) başrolde Angelina Jolie’nin oynadığı film gerçek bir hikayeden uyarlanmakta ve bir annenin kaybolan çocuğunu bulması için gösterdiği çaba ve buna karşılık polisin yapmış olduğu hatayı kabul etmeyerek annenin hayatını mafhetme çabaları arasında gidip gelen film oldukça etkileyici bir seneryoya sahip olmasını bir artı olarak gördüm.

Filmin detayları ise şöyle:

ChangelingSahtekar afiş

Vizyon Tarihi:30 Ocak 2009
Süresi:140 dak.
Yönetmen:Clint Eastwood
Tür:Dram / Gerilim / Suç
Senaryo:J. Michael Straczynski
Görüntü Yön.:Tom Stern
Müzik:Clint Eastwood
Yapım:2008, ABD

Oyuncular:

John Malkovich, Angelina Jolie, Colm Feore, Jeffrey Donovan, Amy Ryan, Michael Kelly, Geoffrey Pierson, Gattlin Griffith, Frank Wood, Peter Gerety, Reed Birney, Jason Butler Harner


Filmin Özeti

Chistine eve döndüğünde oğlu Walter’ın kaybolduğunu öğrenir.Aylar süren aramalardan sonra Walter geri döner ancak Christine dönen çocuğun oğlu olmadığını başka biri olduğunu söyler ve insanlarıda buna inandırmaya çalışır.Polis teşkilatının yardım etmemesi üzerine Christine oğlunu kendi bulmaya karar verir.Çaresiz kalan Christine’in tek destekçisi ve yardımcısı Rahip Briegleb olacaktır.

Filmin konusu 1920’li yıllarda Los Angeles’da yaşanmış gerçek bir hikayeden alınmıştır.

4. Pride and Glory (Zafer ve Gurur):

Bu filmde gerçek bir öyküden esinlenerek yapılmış ve gerçekten insanın kanlarını ürperten bir olayı ele alması nedeniyle beğendiğim filmler arasında.

Pride and GloryZafer ve Gurur afiş

Filmin Künyesi

Vizyon Tarihi:30 Ocak 2009
Süresi : 125 dak.
Yönetmen:Gavin O’connor
Tür:Dram / Suç
Senaryo:Joe Carnahan
Görüntü Yön.:Declan Quinn
Müzik:Mark Isham
Yapım:2008, ABD
Oyuncular:

Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Ryan Simpkins, Noah Emmerich, Wayne Duvall, John Ortiz, Rick Gonzalez, Manny Perez, Jennifer Ehle, Chris Astoyan, Lake Bell, Ty Simpkins, Shea Whigham, Frank Grillo, Ramon Rodriguez, Carmen Ejogo, Maximiliano Hernández

Filmin Özeti

New York polis teşkilatında dört polis öldürülünce, tüm teşkilat katilleri yakalamak için harekete geçer. Manhattan Polis Şefi Francis Tierney, dedektif oğlu Ray Tierney’den davayı yürütmesini ister. Ray yitirilen polislerin, ağabeyi Francis Tierney Jr.ve kayınbiraderi Jimmy Egan’la beraber çalıştıklarını bildiği için davayı isteksizce kabul eder.

Dava sıradan bir uyuşturucu baskını gibi görünse de,davayla ilgili ipuçlarının bulunmasıyla birilerinin uyuşturucu tacirlerini polislerin gelmekte olduğuna dair uyarmış olduğu anlaşılır. Bunu teşkilattan birileri yapmış olmalıdır. Daha da kötüsü, ipuçları en olamayacak yöne işaret etmeye başlar; Ray’in Kardeşine ve kayınbiraderine. Detaylar ortaya çıktıkça Ray, aileye sadakat ile teşkilata sadakat arasında seçim yapmaya mecbur olur.

5. Güneşin Oğlu:

Bu hafta izlediğim tek yerli film bu oldu. küfürler dışında da gülebildiğimi söyleyemem ama konu gerçekten ilginç ve hala türk filimlerinde yakındığım kardeşim o kadar adam ölüyor bir kere kan akıyor neden çok merak ediyorum. :)

Güneşin Oğlu afiş

Filmin Künyesi

Vizyon Tarihi:7 Kasım 2008
Yönetmen:Onur Ünlü
Tür:Komedi
Senaryo:Onur Ünlü
Görüntü Yön.:Aras Demiray
Yapım:2008, Türkiye
Oyuncular:

Haluk Bilginer, Hümeyra Akbay, Özgü Namal, Ferit Kaya, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Görkem Yeltan, Tansu Biçer, Ahmet Kural, Levent Öktem, Serkan Keskin, Gamze Demirbilek, Burçin Yıldırım, Özkan Meşe, Sinan Urundaş

Filmin Özeti:

Fikri,bütün hayatı boyunca bir mucize olması için beklemiştir ve en sonunda bu isteğine kavuşmuştur.Güneşin Oğlu olduğunu öğrenir ve bütün hayatı değişir.Fikri Şemsigil’in ruhu çevresindeki insanların bedenlerine girip çıkmaktadır.Bu durumdan rahatsız olan Fikri,yıllarca beklediği mucizeden artık kurtulmak istemektedir.

Filmleri bitirdikten sonra veda yazımıza geldi sıra haftaya yine aynı konu ile görüşürüz. İyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.